The Nursery Rhyme

The Nursery Rhyme is:

Jasper Stockmans (VOCALS, PIANO, GUITAR)
Beatrijs De Klerck (VIOLIN)
Roel Brems (BASS)
Pieterjan Vranckx (DRUMS)

Eigenzinnige pop met een 60ies-70ies touch: dat is The Nursery Rhyme. In het najaar van 2009 stelt deze band in het Stukcafé een debuut ep voor. Voor de opnames van deze ep doken singer-songwriter Jasper Stockmans en zijn muzikanten de studio in met Pascal Deweze; u wel bekend van Metal Molly en Sukilove. En het resultaat mag er zijn. Verwacht je aan een fraaie combinatie van kinky teksten, aanstekelijke melodieën, percussief pianogetokkel, een coole ritmesectie, scheurende violen, snijdende orgels en weerbarstige strijkers. Overgoten met de warme stem van zanger/storryteller Jasper Stockmans.

"De songs van The Nursery Rhyme geven een realistische, ietwat ironische kijk op het leven, waarbij de lijn tussen ernst en knipoog niet altijd duidelijk is. Hartverwarmend en nooit vervelend, een zeldzame combinatie!" (uit: review www.cuttingedge.be).

The Nursery Rhyme speelde reeds met Sukilove, met Absynthe Minded, op Theater Aan Zee, op Kulturama, in het STUK, in het VUB KultuurKaffee en in de Arenbergschouwburg. Het nummer 'Bet on you’ kreeg airplay op Radio 1 en Studio Brussel.

Op 14 oktober 2010 stelden ze hun debuut EP voor in het STUKcafé. Momenteel zijn ze druk aan het werken aan hun eerste full album dat zal uitgebracht worden onder het Sugarbeat label.