Iza

Vorig jaar gaf Iza haar visitekaartje af met de single "Friendly Fire". Hoog tijd om haar echt te ontmoeten op haar debuutalbum "Picture of you". Een ambitieuze plaat met elf zelfgeschreven pareltjes. Over liefde en vertedering, over opgeblazen bruggen en onbeantwoorde vragen. Eerlijk en intiem.

Het parcours van singersongwriter Annelies Tanghe is er één van schaven en polijsten tot de juiste vorm gevonden is. Met de band JinXS wist ze talloze pop-en rockwedstrijdjury's te overtuigen van haar talent als frontvrouw. Maar aangezien ze ook het solopad wou verkennen, verliet ze de band in 2007 en stortte ze zich op het schrijven van eigen songs. Pianopop met een eigen smoel. En met succes, zo blijkt, want ze wist zich in de finale van Rockvonk te spelen.

Dat haar zangcapaciteiten ook anderen al opgevallen waren, mag blijken uit het feit dat ze samen met Frederik Sioen de backings op een nummer van Milows succesvolle debuutalbum voor haar rekening nam en vaste backingground zangeres en toetsenist was van Allan Muller. Ijverig aan de weg aan het timmeren, stond ze al in het voorprogramma van Marina Celeste, Sioen, Tom Pintens en Anton Walgrave.

HUMO over Iza in Humo's Rock Rally 2006: "Een zangeres-pianiste met een uitzonderlijk mooie stem. Drie wondermooie folkpopsongs kregen we waarvan het tweede veruit het beste was van wat we in Leuven te horen kregen."

Het album 'Picture of You' is uitgebracht door Sugarbeat en te verkrijgen via www.sugarbeat.be/shop . Momenteel werkt Iza aan een nieuw full album.